l’egoisme

amb l’egoisme ens passa com amb l’orgull, són paraules que tenen una càrrega negativa important, per la qual cosa hem de bussejar a l’altra cara de la definició tradicional.
tot i que hi ha excepcions, i reconeixem que ens podem equivocar, ens han educat en la idea que l’egoisme, mirar per una mateixa, és dolent. Cal mirar sempre abans pels altres.

si has rebut aquesta educació, encara que tal vegada et molesti en primera instància, et volem proposar que facis una prova, i que inverteixis l’ordre, i mires en primera instància per tu mateixa.

Per què i per a què?

Bàsicament perquè re-construeixis des del teu interior com funciona la vida, perquè ningú pot donar el que no té, i és molt difícil donar a l’altre re-coneixement si primer no em re-conec jo, és molt insà escoltar les necessitats de l’altre si no escolto les meves pròpies necessitats, les poso d’un costat o simplement, pitjor, molt pitjor, les des-conec. És impossible donar a les altres persones que m’envolten amor si jo mateixa no m’amoïna.

Perquè la vida és com un boomerang, la pilota va al frontó… i torna, que deia la mare del meu avi matern.

altres dits associats, fins i tot més terribles, són els següents,

a qui mata, a ferro mor.

el que al cel escup, del cel li cau.

i en algun punt del camí se’ns ha oblidat que jo li dono amb la pala o la mà a la pilota, que jo mato amb el ferro o l’espasa, i que soc jo qui escupo.

què hi ha al meu interior perquè em comporti cap a fora així?

Si vols provar amb l’egoisme al revés, pots començar ja mateix, posant-te al centre del teu món, cuidant-te, volent-te, fent-te un regal, consentint-te amb un somriure i una abraçada, ets la persona més important del teu món.

Quan estiguis bé, tu primer, el teu món exterior ha de reflectir el teu preuat món interior.

espejito, espejito màgic, qui hi ha en aquest món més important que jo?

nota triangular:

si observes aquest mirall, tal vegada el relaciones amb el 30% camí, o l’egoisme sa t’ajudi a desenvolupar una sana auto-estima, capacitats fonamentals (de partida) per a una sana relació amb els altres.

recorda sempre el difícil que és cuidar altres persones quan tu mateixa no estàs bé.

el camí del joc i del dis-fruiT