el respecte

el respecte és una d’aquestes qualitats trampa, tant que en un inici la classifiquem en el grup de l’ésser adult sa, i a poc a poc la migram a la mare protectora i nutricia, tal vegada aquí t’expliquem per què.

el respecte, en una accepció àmplia del terme, més enllà de l’educació que tenim de quedar bé amb el prògic, ser educades i «polite» (políticament correctes), ens acosta a la vibració d’acceptar l’àlter tal com és, tal com pensa, tal com diu o fa.

el respecte amb majúscules té tot a veure amb acceptar l’altre tal com és, i acceptar, igual que apreciar, té molt a veure amb la naturalesa d’amar, amb la qual cosa tontament, des d’aquesta imatge d’acceptació in-condicional de l’altre, acostem el respecte a la mare, i al camí del cor.

en les imatges d’ahir, avui i sempre que vibren en aquesta energia ens ajuntem amb blancaneus, in-condicional dels 7 enanits, tan diferents, com bons germans, Obi Wan Kenobi, mestre i mentor de Luke Skywalker en la guerra de les Galàxies.

i re-contactem amb la paràbola del fill pròdig, i aquest pare que accepta i rep el fill que torna a casa, va ser lliure per anar-se’n i és lliure per tornar.

el respecte és especialment interessant quan sorgeixen les nostres diferències, en forma de diversitat, homes i dones, vells i nenes, blancs, vermelles, negres i grocs, d’aquesta o d’aquella religió, perquè igual és fàcil re-conèixer-lo, en la mateixa forma i mesura que em re-conec jo.

quin bonic és quan re-coneixem els nostres majors, i l’antic mestre s’ha convertit avui en mentor.

nota de color per a una educació reconvertida en processos d’ aprehendatge,

què és per a tu un menor, ¿un tassa per omplir o un llenç en blanc, amb una història per escriure?

i qui sap per què, amb aquestes imatges d’Obi Wan jove i major, mestre i mentor, i aquesta nota de color relacionada amb l’educació, apareix la imatge de María Montessori, i aquestes 9 frases per al desenvolupament de l’autonomia i de l’ésser del menor.

i una frase…

Governa millor qui governa menys. – Lao Tsé –

el camí del cor